IDB מחפשת פתרון
תבור פיננסים: "המהלך של אלשטיין הוא חלק מתהליך המו"מ להסדר"

חברת תבור המדרגת גופים מוסדיים מתייחסת למו"מ התקוע מול מחזיקי האג"ח. "יש היגיון בכך שאלשטיין ממתין להסדר החוב מול בעלי האג"ח לפני שיבצע מהלכים בחברה"

תומר קורנפלד

06/02/2013 14:19

מאבק הכוחות בקבוצת IDB בין מחזיקי האג"ח לבין החברה, סביב מימוש האופציה של אדווארדו אלשטיין- עלול להוביל לפירוק החברה. בסקירה של חברת תבור פיננסים המדרגת חוב עבור גופים מוסדיים היא מציינת כי "יש הגיון בכך שאלשטיין ממתין להסדר החוב מול בעלי האג"ח (או להתקדמות משמעותית במשא ומתן מולם) לפני שיבצע מהלכים בחברה".

במסגרת ההסכם אמור אלשטיין להזרים לגנדן סכום של 75 מיליון דולר. בקבוצת IDB מבקשים להאריך את האופציה של אלשטיין בחודשיים אך נדררשים לאישורם של מחזיקי האג"ח. אלו מצידם העדיפו לפוצץ את השיחות ולהתנגד להארכת האופציה.

בתבור מציינים כי "תגובתו של בעל שליטה שלא להזרים מזומנים באופן פרטי כאשר חברה בהחזקתו נקלעת לקשיים איננה חדשה במשק הישראלי. אנו רואים במהלך זה של אלשטיין כחלק מתהליך המשא ומתן להסדר חוב בחברה".

ביחס לטענה שאלשטיין מפר את ההסכם מול קבוצת IDB מציינת תבור כי "על-אף רצון בעלי החוב כי אלשטיין יממש את האופציה שניתנה לו, העובדה כי אינו מעוניין לעשות זאת אינה מעידה על הפרת הסכם".

קישור למקור הכתבה ב Bizportal