על ההחלטה הדרמטית
"החשש מפני חוסר בגז למשק הישראלי בעוד 25 שנים - הוא פשוט מגוחך"

כך אמר מיכאל תבור, מנכ"ל חברת תבור פיננסים. "אם לא היה מיוצא - הגז היה נשאר במעבה האדמה במצבת קבורה וסמל לטפשות"

סהר אביב

19/06/2013 20:31

"ההודעה על הגדלת כמות הגז 'הנשארת בישראל' אינה אלא כניעה מיותרת ובוודאי חסרת מעוף, להלכי רוח של הרחוב ומזכירה ימים רעים במקומות אחרים בהם הרחוב הכתיב מהלכים אסטרטגיים" כך מגיב היום מיכאל תבור, מנכ"ל חברת הייעוץ תבור כלכלה ופיננסים, להחלטת ראש הממשלה ביחד עם שר האוצר, לפיד, ושר האנרגיה, סילבן שלום, לפיה היקף הגז שיותר לייצוא יעמוד על 40% מהמאגרים.

"אין שום קשר בין טובת המשק ושמירת הגז באדמה" אמר תבור, "כל אלה שמדברים על צרכי הגז של ישראל, לא חזו את משבר 2008 ואת עוצמתו המתמשכת, לא חזו את עלייתה של פייסבוק או בזמנו, את התמוטטות הקומוניזם ולא חזו הרבה דברים אחרים. הם בוודאי לא חזו את תגליות הגז".

תבור מוסיף כי "לגז היום יש ערך גדול יותר בייצוא ועדיף לקחת את התקבולים מכל כמות שנצליח למכור במחירי שוק טובים". בעניין הטענה על ההתפתחות הטכנולוגית הצפויה בעתיד, משיב תבור כי "לאור התפתחויות מואצות במגוון תחומי טכנולוגיה ומדע, צפוי כי בעוד 10 שנים, ובוודאי בעוד 25 שנים, הטכנולוגיה של ניצול ממקורות מתחדשים תהיה זולה וזמינה, ואז הרי לא נקבל את התקבולים שיכולנו לקבל והגז יישאר במעבה האדמה כמצבת קבורה וסמל לטיפשות וקוצר ראות".

"החשש כביכול מפני חוסר בגז למשק הישראלי בעוד 25 שנים, הוא לא יותר ממגוחך. הממשלה חייבת להתעשת ולמקסם את תקבולי הגז, ואם להשקיע משהו, הרי זה לא את הגז במעבה הים, אלא את הכספים שנקבל בהקטנת חוב ובהשקעות מניבות, כאשר השקעות מניבות הם בחברה ובחינוך, וכן גם בהשקעות ברחבי העולם בדומה לקרן הנורבגית. רוב הסיכויים הם שהגז בעתיד לא יהיה שווה מה שהוא שווה היום".

קישור למקור הכתבה ב Bizportal